Projecten


Wij staan op de Empack 2018. Zie je daar!
Op 10, 11 en 12 april vindt de volgende Empack plaats. Dit jaar zal het gebeuren in Utrecht. Natuurlijk zijn wij hier ook te vinden!

We geven u graag advies op maat voor het automatiseren van uw productie.

image/png


Voor informatie over de Empack 2018 kunt u via onderstaande link naar de website van de Empack 2018

 

Empack 2017


Empack 2017 te 's-Hertogenbosch
Op 5 en 6 april is het weer zo ver de EMPACK. Dit jaar zal de beurs neerstrijken in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Natuurlijk is Tehama B.V. daar vertegenwoordigd in onze stand A202 in hal 2. Op onze stand tonen wij een nieuw type flowpacker met langstoevoer. We nodigen u graag uit om deze machine te komen bekijken.

image/png


Voor informatie over de Empack 2017 kunt u via onderstaande link naar de website van de Empack 2017

 

Empack 2017


Automatische tray invoer
Voor het automatisch invoeren van blisters in een bestaande flightbar heeft Tehama een systeem geleverd en geïntegreerd. Blisters met verschillende maten worden met een dubbele ontnester, type RT9, ontnest. Vervolgens worden de blisters gebufferd voor een constante aanvoer naar de flightbar. Middels het toevoer systeem worden de blisters verenkelt en tussen de meenemers van een bestaande flightbar geplaats.

image/jpeg
image/jpeg

Loempia
image/jpeg
image/jpeg
Voor een grote snack fabrikant van Loempia's hebben we het verpakken van gewone en mini loempia's geautomatiseerd. Met twee lijnen worden de loempia's volledige automatisch gesorteerd, gecontroleerd, geformeerd, geteld en afgevuld in doosjes. Om aan alle wensen van de klant te voldoen zijn de lijnen flexibel. de loempia's kunnen in met verschillende aantallen en formaties in de een grote variëteit aan dozen beladen worden.

Stroopwafel Semi-automaat
   image/jpeg
Naast de volautomatische stroopwafel verpakkingslijnen maakt Tehama ook klant specifieke half automatische installaties. Bij één van onze klanten hebben we een stroopwafel stapel installatie geleverd. Hierbij worden de stroopwafels in een racetrack gestapeld een afgegeven aan een transportband voor de operators. Deze installatie zorgt ervoor dat snel geschakeld kan worden tussen verschillende batches met verschillende stapelhoogtes en verpakkingszakken.

Bitterballen en Kroketten
Echt oer Hollands. De bitterbal en de kroket. Voor deze producten en andere snacks heeft Tehama een installatie gebouwd waarbij de producten uit bulk worden uitgelijnd en afgeteld. Hierna worden de producten aan een zakkenvulmachine afgegeven en gesloten. Deze installatie is geheel in RVS uitgevoerd zodat deze washdown is. image/jpeg
image/jpeg

Vol automatische stroopwafel verpakkingslijn

In het afgelopen jaar heeft Tehama een installatie geleverd bij een Nederlandse stroopwafel fabrikant voor het vol automatisch verpakken van stoopwafels. De stroopwafels worden vanaf de koeling overgenomen, gestapeld en volautomatisch ingevoerd een blokzak flowpack machine. Waarna de verpakking vol automatisch gekanteld / gecontroleerd en gesloten wordt middels een clipmachine.

 

 

image/jpeg   image/jpeg 


Traylader systeem met servo gestuurde zuigarm

Aan een Zweedse koekfabriek hebben wij een vol automatische traybeladingslijn (Type DB3) geleverd. Met deze installatie kunnen 3 verschillende verpakkingen en 9 verschillende koeken verwerkt worden. Speciaal aan deze lijn is de servo gestuurde zuigarm. Hiermee kunnen koeken zowel dakpansgewijs als in rechte stapels in de tray’s beladen worden.

image/jpeg   image/jpeg


Verpakken van Luikse wafels met duo LT10 en racetrack

Voor Een Belgische producent van Luikse wafels hebben image/jpegwij een installatie geleverd voor het verpakken en het bundel omverpakken van wafels.

Hierbij hebben wij onder andere gebruik gemaakt van een Sorteerlijn voor het creëren van een enkele stroom van producten. Hierachter staat een nakeer unit met achterliggende duo LT10 voor het uitrichten en stapelen van naakte producten. Via een flowpacker en een metaaldetector gaan de wafels naar een 3-voudige race-track, waar stapels verpakte producten worden geformeerd welke met een tweede flowpacker tot bundelverpakking gemaakt worden

 


Automatisering voor wafels
   image/jpeg
Om vier flowpackers te voeden met producten is Tehama bezig met het fabriceren van een automatisering.
De automatisering lijnt de aangeleverde producten op en verdeeld deze volautomatisch over de vier flowpackers. Wanneer een flowpacker uitvalt, wordt niet de gehele lijn stop gezet, maar blijft de automatisering de andere drie flowpackers voeden tot de vierde weer klaar is voor productie. 


Meer nieuws? Bekijk ons archief